copenhagen cooking #2 – buffeten

 

Det første arrangement jeg deltog i blev holdt i den nye vidunderbygning, Skuespillerhuset. 17 af Danmarks og Øresundsregionens bedste restauranter uddelte små gastronomiske godbider til folket fra kl. 14-18 helt gratis. Dette ville uden tvivl være et tilbud alle københavnere ville deltage i, så min bedre halvdel og jeg stod allerede klar på Skuepsillerhusets store dæk kl. 13.00 sharp. Det viste sig vi næsten de eneste. Men da kl. nærmede sig 14 kom de sultne horder. Restauranterne holdt til i husets hall med deres tranportable køkkener. Premiss. Ensemble. Formel B. Søllerød Krø. Noma. Kong Hans – De var der alle. Et stjernetræf uden lige. Der havde nok samlet sig lige under 500 mennesker spredt rundt omkring bordene, da Umani som de første tilbyd deres nordiske udgave af sushi med speltris, laks, eddike og radiser.  Stemningen var elektrisk af forventning over maden, men også fordi folk var vagtsomme over for hinanden.

 

Francis Cardenau him self serverede fisken

Francis Cardenau him self serverede fisken

Desværre fik jeg aldrig smagt Francis Cardenaus sushi, da de var væk på ti minuter. Min kæreste overhørte Cardenau sige at de havde 500 hundrede, hvilket man må sige var tarveligt få (men det skulle have smagt umami). Nå, nu til det jeg fik smagt. Første ret slog mig faktisk lidt ud af kurs. Svenske Vendel at Sturehof diskede op med intet mindre end røget økologisk oksemarv, porreblomster, svensk “cantaloupe” rå reje og revet æggeblomme. meget funky. Ganske uhæmmet og uden at have læst hvad det var jeg skulle til at smage åd jeg… Føj! Den var sgu fed den marv, tænkte jeg, og ikke specielt røget, if I may add. Resten af retten var udmærket, selvom jeg måske syntes at den revet æggeblomme og porreblomster var en smule overflødige – men flot var det. Sindsyg æstetisk også i tilberedningen. hvor æggeblommen blev overhældt flydende kvælstof i en lile sølvskål og marven røget i en osteklokke, WOW!

 

Røget oksemarv

Røget oksemarv

 Næste snack: pocheret foie gras i hindbær med en sky af picolit (italiensk, sødlig, hvid drue). Foie grasen var tilberedt af Mielke og Hurtigkarl og var ikke min yndlings postej, ærlig talt. Jeg må indrømme, at jeg aldrig været en fan af det fede stads og jeg syntes heller ikke, at skummen eller hindbæren gav et rimeligt modspil til foie grasen. Øv. Lidt, en dårlig start tænkte jeg, og blev lidt mut. 

 

Thomas Rhode Andersen fra Kong Hans hjælper Mielke med anretningen

Thomas Rhode Andersen fra Kong Hans hjælper Mielke med anretningen

Køen til Kong Hans var overvældende, men det lykkes mig heldigvis at få smagt de vildt lækre pastillas, der kom direkte fra ovnen, MUMS! Det sjove ved denne ret var de mange anvendelser af fennikelen. Hurra for hr. Andersen!

 

Saltet, crunchy og krydret - den perfekte snack

Saltet, crunchy og krydret - den perfekte snack

Ensemble bød på kalvetungesalat med sennepsfrø, løg og karse. De smørmøre trevlede stykker tunge var super delikate. 

 

Smørmør kalvetunge

Smørmør kalvetunge

Premisse bød på brasseret svinebug med pickles og friske hasselnødder. Sjov, fed og smagfuld ret. Jeg tror ikke helt jeg havde fået nok pickles eller friske hasselnødder på min servering, men lækkert var det. Friske hassselnødder er sgu dejlige. 

 

Lykke med en fornem rullepølse

Lykke med en fornem rullepølse

Efter retterne fra Premisse og Ensemble er jeg kommet til konklusionen, at jeg ikke spiser nok indmad.

Wassim Hallal fra WH diskede op med en vildt lækker, cremet, smagfuld kartoffelsalat af puredere kartofler og tern af kartofler. I den lune gule masse lå en perfekt rød lille krebs svøbt i krondild og pudret med aske. Mmmh…helt himmelsk.

NOMA var forsinket en time og da kokkene og fra sekundet kokkene dukkede op var der kø… Lidt uden grund dog. René Redzepi havde sendt en kold ærtesuppe med syltede hypen. Kunne simpelthen ikke smage meget andet end ærter og for Danmarks eneste 2-stjernede michelinstjerne-restaurant, var det noget skuffende 😦 Desuden var den ene af kokkene der serverede noget brysk i sine svar til de interessede spisende. >Hvad er det her?<, blev der fx spurgt og svaret kom prompte >Kold ærtesuppe< Punktum. Ja, det var faktisk ve egentlig også bare hvad det var, kold ærtesuppe…

Den bedste ret jeg fik smagt fra det salte køkken kom fra den italienske restautant, Famo. Kogt klipfisk i mælk med bla. hvidløg var blevet rørt til en rustik mousse, med revet bottarga over (tørret multerogn) serveret på en sprød kikærtechip. Det smagte så godt jeg frekventerede Famo-boden 4 gange! Havde aldrig smagt bottarga – havde en stærk smag af tørret fisk, mums!    

 

Baccalá ceci e bottarga

Baccalá ceci e bottarga

Bl.a. Søllerød Kro sørgede for desserten: Gulerødssorbet og havtorne mousse. Meget intens smag af gulerød, som var helt fantastisk. Og havtornemoussen (også kaldet nordens appelsin) var helt genial-  et dejligt bær. Kokken fra kroen sagde, at retten i øleblikket optrådte som pre-dessert på den aktuelle menu, så hvis det skulle lokke… En perfekt afslutning på en tasty dag.

Gutterne fra Søllerød Kro havde det sjovt med at sprøfte mousse fra sifonen

Gutterne fra Søllerød Kro havde det sjovt med at sprøfte mousse fra sifonen

One response to “copenhagen cooking #2 – buffeten

  1. Hej Sune.
    Det lyder som en lækker dag med gode smagsoplevelser.

    keep up the good work!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s